Kompisar

RFSL

RFSL Uppsala tycker om flera andra organisationer och föreningar runt om i Uppsala och landet. Om du inte hittar det du söker hos oss, varför inte ta en titt på någon av dessa, som verkar för liknande värderingar. Ibland är flera vägar till samma mål bättre än en!

Ungdom

Ungdomar är självklart välkomna på RFSL Uppsalas aktiviteter, men det finns också ett RFSL Ungdom Uppsala-distrikt samt Uppsala Kommuns initiativ Café Colorful:

RFSL Ungdom Uppsala

RFSL Ungdom Uppsala, tidigare S.A.G.A (Sexuality and Gender Acceptance), är en förening av och för unga hbtq-personer. Distriktet har träffar söndagar jämna veckor kl 13:00-18:00 på Brantingsgården.

Café Colorful

Café Colorful, Grands hbtq-temadagar, är träffar på övervåningen för hbtq-temadagar mellan 17-22 flera gånger om året. Se deras hemsida genom att klicka på rubriken ovan för mer inforamtion!

Ring 018-727 51 83 om dörren hos Grand är stängd och du behöver bli insläppt!

 


 

Asylrätt, newcomers och rådgivning

Bazanye Jurisbyrå

Erbjuder kostnadsfri rådgivning i asyl- och migrationsfrågor till dig som behöver eller redan har en handläggare med Migrationsverket.

 


 

Hälsa, sexualundervisning och utbildning

RFSU Uppsala

Riksförbundet för Sexuell Undervisning, Uppsala

 


 

Transfrågor, kompetens och stöd

Uppsala Tjej- och Transjour

Erbjuder stöd via chatt, mail och frågelåda:

  • Till oss kan du som är tjej (cis eller trans) eller ung transperson vända dig om du vill prata om någonting, vad som helst. Om du är glad, ledsen, arg, undrande eller om du har blivit utsatt för något. Inget problem är för stort eller för litet. Vi är alla tjejer (cis eller trans) och unga transpersoner och vi finns här för att lyssna på dig och ta dig på allvar. För att vi vill, och för att vi vet att det kan kännas skönt att prata med någon ibland. Du får vara anonym om du vill och vi som svarar har tystnadsplikt. Du kan chatta med oss, skriva till vår frågelåda, eller boka ett personligt möte.

FPES

Transföreningen FPES: Full Personality Expression Sweden

Transformering

sidan där RFSL Ungdom sätter trans och könsidentitet i fokus

 


 

Andra organisationer av intresse

  • QX  – ”Sveriges största Gaysajt” – community, dating och nyheter
  • Stockholm Pride – Ideell organisation bakom huvudstadens årliga Pride festival
  • QueerNördarna – Queer & Nerdy Uppsalas syskonorganisation, med träffar jämna veckor