Kompisar

RFSL

RFSL Uppsala tycker om flera andra organisationer och föreningar runt om i Uppsala och landet. Om du inte hittar det du söker hos oss, varför inte ta en titt på någon av dessa, som verkar för liknande värderingar. Ibland är flera vägar till samma mål bättre än en!

 


 

Hbtq-ungdom

Även personer under 18 är välkomna på RFSL Uppsala! Men vi har för nuvarande inte en RFSL Ungdom avdelning med aktiv närvaro i Uppsala, eller aktiviteter särskilt riktade till ungdomar. Då vill vi jättegärna hänvisa till föreningen SAGA, samt Uppsala Kommuns initiativ Café Colorful, som är ett riktigt mysiga och trevliga häng:

SAGA” på Brantingsgården

Föreningen SAGA (sexuality and gender acceptance) är en förening av och för unga HBTQ+ personer. Gruppen träffas Söndagar jämna veckor kl 13:00-18:00 på Brantingsgården.

“Café Colorful” på Grand

Caféet på övervåningen har hbtq-temadagar mellan 17-22 flera gånger om året. Se deras hemsida genom att klicka på rubriken ovan för mer inforamtion!

Ring 018-727 51 83 om dörren hos Grand är stängd och du behöver bli insläppt!

 


 

Asylrätt, newcomers och rådgivning

Bazanye Jurisbyrå

Erbjuder kostnadsfri rådgivning i asyl och immigrationsfrågor till dig som behöver eller redan har en handläggare med Migrationsverket.

 


 

Hälsa, sexualundervisning och utbildning

RFSU Uppsala

Riksförbundet för Sexuell Undervisning, Uppsala

 


 

Trans- frågor, kompetens och stöd

Uppsala Tjej- och Transjour

Erbjuder stöd via chatt, mail och frågelåda:

  • Till oss kan du som är tjej (cis eller trans) eller ung transperson vända dig om du vill prata om någonting, vad som helst. Om du är glad, ledsen, arg, undrande eller om du har blivit utsatt för något. Inget problem är för stort eller för litet. Vi är alla tjejer (cis eller trans) och unga transpersoner och vi finns här för att lyssna på dig och ta dig på allvar. För att vi vill, och för att vi vet att det kan kännas skönt att prata med någon ibland. Du får vara anonym om du vill och vi som svarar har tystnadsplikt. Du kan chatta med oss, skriva till vår frågelåda, eller boka ett personligt möte.

FPES

Transföreningen FPES: Full Personality Expression Sweden

Transformering

sidan där RFSL Ungdom sätter trans och könsidentitet i fokus

 


 

Andra organisationer av intresse

  • QX  – “Sveriges största Gaysajt” – community, dating och nyheter
  • Stockholm Pride – Ideell organisation bakom huvudstadens årliga Pride festival
  • QueerNördarna – Queer & Nerdy Uppsalas syskonorganisation, med träffar jämna veckor