Gode Män-nätverket

BidraRFSL

Gode Män-nätverket är för tillfället inaktivt. Vill du vara med och starta upp det igen? Kontakta oss på uppsala@rfsl.se!

Vår uppgift

RFSL Uppsala vill med den här gruppen båda stötta hbtq-personer* som vill bli gode män och gode män som i samband med sitt uppdrag har frågor som rör hbtq, t ex:

 

Min huvudman är lesbisk och klagar över att bo på ett äldreboende utan andra queerpersoner och med personal som saknar hbtq-kompetens. Hur kan jag stötta henne på bästa möjliga sätt?

 

Eller:

 

Min ensamkommande har på sistone börjat klä sig mer och mer androgynt och blir mobbad för det i skolan. Vad göra?

 

Det är ofta du som god man som har huvudmannens förtroende och kan vara ett otroligt viktigt stöd för en person som är t ex trans, bi eller homo och därmed hamnar utanför samhällets normer.

Vi kommer att använda den här gruppen som diskussionsforum och även träffas en gång i månaden i RFSL’s lokaler i Uppsala. Du kan även nå oss via RFSL Uppsala Gode Män nätverkets facebook grupp (öppnas i ett nytt fönster).

Välkomna!


*homosexuella, bisexuella, trans*, queer, intersexuella, asexuella personer; personer med en icke-normativ sexualitet eller  könsidentitet.