Hbtq-psykologmottagning

VerksamhetRFSL

Sedan årsskiftet 2018/2019 är Uppsala hbtq-psykologmotagning stängd på grund av (avsaknad av) beslut från Regionen. Stöd vår namninsamling för att vi skall kunna sätta press på politikerna att återställa denna livsviktiga resurs!

RFSL Uppsalas namninsamling för att rädda hbtq-psykologmottagning

Texten för mottagningen när den var öppen följer nedan.


 

Vi är stolta att kunna erbjuda hbtq-kompetent psykologiskt stöd och behandling – Uppsala hbtq-psykologmottagning! Sveriges första psykologmottagning inom offentlig sektor med fokus på hbtq+.

Mottagningen drivs av vår egna psykolog Mia-Mari Stråle som utöver hbtq-kompetens har särskild kunskap om neuropsykiatriska tillstånd och psykologisk forskning. Under 2018 utvecklas mottagningen i samarbete med Maria Kindstedt, legitimerad psykolog och specialist på hbtq-frågor inom psykiatri.

Besöken är kostnadsfria och vi tar emot alla åldrar.

Maria Kindstedt och Mia-Mari Stråle tar nu emot bokningar här nedan eller via den här länken. Om det inte finns några bokningsbara tider tillgängliga när du letar kan du använda kontaktfunktionen via den här länken för att anmäla intresse, så kommer du bli kontaktad när det finns en tid tillgänglig och det är din tur i kön.

Mottagningen finns i RFSL:s lokaler på Ljusbärargatan 2 i Uppsala.