Skolinformationen

VerksamhetRFSL

Äntligen startar RFSL Uppsalas skolinformation upp igen efter ett långt uppehåll! Just nu söker vi dig som har modet att ställa dig inför en skolklass och prata om hbtq-frågor. Är du intresserad av att vara med kontakta skolinformation@uppsala.rfsl.se eller kom in på vår facebooksida.

RFSL Uppsala erbjuder en interaktiv föreläsning med två utbildade föreläsare från vår avdelning som kommer till er skola och berättar för era elever om HBTQ och normkritik. Under föreläsningen kommer vi att berätta om olika sexuella läggningar och könsidentiteter, om normer, diskutera hur de fungerar och hur de påverkar människor. Vi kommer även klargöra olika begrepp som ofta används när man pratar om HBTQ,  gå igenom queerhistoria och berätta om RFSL och vår verksamhet. Vi svarar såklart på elevernas frågor och resonerar tillsammans med dem kring frågor om normer och identitet.

Om det är något ni som skola/lärare känner att ni vill ge lite extra fokus, är vi villiga att hjälpa er att belysa det inom våra kunskapsområden.

Priser:

Ett pass är 90 minuter

  • Ett pass – 1 500 kronor
  • Två pass – 2 500 kronor
  • Tre pass  – 3 500 kronor
  • Fyra pass – 4 000 kronor

I det ingår vår genomgång och frågestund. Vi kommer efter genomförd föreläsning skicka en enkät för att se vad ni tyckte om våra besök som återkoppling för framtida föreläsningar. Ni är självklart välkomna att kontakta oss om ni har frågor och funderingar i efterhand.

Vi förespråkar att informationen sker klassvis, eleverna ska känna sig så bekväma som möjligt och därför vill vi inte ha blandade grupper.

En grupp är max ca 25 elever. Får vi större grupper än vi har angivit kommer vi debitera er för flera pass. Är ni osäkra är det bara att fråga!

Kontakt:

skolinformation@uppsala.rfsl.se

Hör av er till mailen för bokning så skickar vi ut ett formulär med frågor vi behöver svar på. Hör gärna av er med eventuella frågor!

Vi ser fram emot att höra från er!
RFSL Uppsalas skolinformation

 

All utbildningsverksamhet är momsbefriad (0% moms).