Pride – WelcomeOUT

RFSL

WelcomeOUT är en Pridefestival för nyanlända. Festivalen organiserats av asylsökande, nyanlända, och personer med utländsk bakgrund som har anknytning till Uppsala, och är en del av ett tre-års civilsamhälles projekt lett av Newcomers gruppen in Uppsala som startade 2016. Under 2017 går själva festivalen av starten i september 15-17. Mer information om festivalen hittar du här närmare festivaldatumet, men redan nu kan du vara med och medverka!

Festivalen 2016 var en braksuccée, med omkring 750 besökande till diverse seminarier, föreläsningar, samtalsgrupper och aktiviteter under två dagar, samt en Prideparad på närmare tusen människor genom centrala Uppsala och som avslutades med picknick i Stadsträdgården den tredje dagen. Mottagandet had varit enormt positivt, både kommunen och länet har slutit sig upp bakom festivalen och stöttat med bidrag och planeringshjälp. Det har även funnits en stor medierespons, med reportage i lokala tidninger som UNT och Uppsala Tidning, riksmedia som SVT och P4, och även internationellt i VICE magazine.

Nu under hösten 2016 och våren 2017 kommer vi att utvärdera och påbörja organiseringen av nästa års festival, som är satt till september.

Hemsida

Mer information hittar du på festivalens officiella websida: www.welcomeout.se


 

Bilder från 2016 års festival, september 16-18:

 

Glada skratt på Pridepicknicken

Gemenskap på Pridepicknicken

Gemenskap på Pridepicknicken

Stolt på Pridepicknicken

Gemenskap och skratt på Pridepicknicken