Hitta hit!

RFSL

Lokalen

RFSL Uppsalas besöksadress är Ljusbärargatan 2, Uppsala.

Vi hyr våra lokaler av Studjefrämjandet på plan 3. Lokalen är rullstolsanpassad och hiss finns. När du kommer till plan 3 hittar du våra lokaler till vänster i korridoren efter de röda glasdörrarna.

OBS: Området kring Ljusbärargatan, Portalgatan och Torngatan är i ombygge i samband med nya bostäder, och nya vägdragningar och vägbenämning utförs. Det gör att de flesta kartor är inaktuella. För att hitta rätt rekommenderar vi Google Maps. För att hitta rätt i GPS:en kan man använda koordinaterna ”59.865958, 17.637285”.

Områdesbeskrivning

RFSL Uppsala finns i det röda tegelhuset vid Råbyvägen, precis bredvid järnvägsspåret, cirka 200m öst från polishuset. Byggnaden kallas ofta i folkmun ”tornet”, på grund av sin särskilda mellandel i plåt. På fasaden finns upplysta skyltar för bland annat Riksbyggen, Studiefrämjandet och Art Clinic.

Nedan följer orienterade bilder på byggnaden för att ni skall enklare kunna hitta:

Resa hit

Tåg

Tåget går till Uppsala Centralstation, resecentrum. Det är snabbast att antingen gå till RFSL längst gågatan brevid järnvägspåret, cirka 15 minuters promenad, eller ta en av bussarna till Skolgatan för att korta ner gåavståndet.

Klicka på bilden nedan för att ta dig till en interaktiv karta där du kan planera din resa.

Översiktskarta av RFSL Uppsala på Ljusbärargatan 2, Uppsala

Bussar

Flera bussar åker i tät trafik till hållplatser nära oss.

Om du använder dig av UL.se reseinfo, lägg in Ljusbärargatan 2 Kvarngärdet som slutdestination.

Vilken busshållsplats är mest bekväm för dig beror på var du reser ifrån. Skolgatans, Portalgatans och Väderkvarnsgatans busshållplatser är bra alternativ.

Skolgatans busshållplats besöks av bussarna 5, 8, 10, 100, 104, 111, 115, 804, 844, 848, m.fl. – sen går du under båda jänvägspåren och till vänster över gångbron över stora Råbyvägen. Det röda tegelhuset på andra sidan med Studjefrämjandet skylten är våra lokaler – huvudingång på andra sidan. Det är ungefär 300m att gå från busshållsplatsen, inga trappor. Längst ner hittar du en bild på gångvägen från busshållsplatsen Skolgatan, på Kungsgatans norra ände.

Portalgatans busshållsplats har turer från busslinje 1 och 2.

Väderkvarnsgatans busshållplats besöks av bussarna 2, 3, och 30.

Översiktskarta av gångväåg från busshållplatsenm Skolgatan till RFSL Uppsala på Portalgatan 2B, Uppsala