Hitta hit!

RFSL

Lokalen

RFSL Uppsalas besöksadress är Ljusbärargatan 2, Uppsala. Observera att gamla adressen “Portalgatan 2B” numer pekar till ett nybyggt bostadshus i kvarterets norra ände. RFSL Uppsala finns i det röda tegelhuset närmast Råbyvägen.
Vi hyr kontor hos Studjefrämjandets lokaler på plan 3. Lokalen är rullstolsanpassad och hiss finns.

Vi hyr även en angränsande café del vilket är var vi har de allra flesa av våra aktiviteter, samt möten och mycket av själva föreningsverksamheten. När du kommer till plan 3 hittar du våra lokaler till vänster i korridoren efter de röda glasdörrarna.

OBS: Området kring Ljusbärargatan, Portalgatan och Torngatan är i ombygge i samband med nya bostäder, och nya vägdragningar och vägbenämning utförs. Det gör att de flesta kartor är inaktuella. För att hitta rätt rekommenderar vi för nuvarande Google Maps, som har vår adress registrerad korrekt. Här hittar du en karta över området kring RFSL Uppsala på Google Maps. För att hitta rätt i GPS:en kan man använda koordinaterna “59.865958, 17.637285”.

Områdesbeskrivning

RFSL Uppsala finns i det röda tegelhuset vid Råbyvägen, precis bredvid järnvägsspåret, cirka 200m öst från polishuset. Byggnaden kallas ofta i folkmun “tornet”, på grund av sin särskilda mellandel i plåt. På fasaden finns upplysta skyltar för bland annat Riksbyggen, Studiefrämjandet och Art Clinic.

Nedan följer orienterade bilder på byggnaden för att ni skall enklare kunna hitta:

 

Resa hit

Tåg

Tåget går till Uppsala Centralstation, resecentrum. Det är snabbast att antingen gå till RFSL längst gågatan brevid järnvägspåret, eller ta en av bussarna till Skolgatan för att korta ner gåavståndet. Läs vidare!

Cykel och gång

Enklast tar du dig hit från Resecentrum (Uppsala Centralstation), längst järnvägspåret norrut och över gångbron, cirka 15 minuters promenad eller 4 minuter med cykel.

Klicka på bilden nedan för att ta dig till en interaktiv karta där du kan planera din resa.

Översiktskarta av RFSL Uppsala på Ljusbärargatan 2, Uppsala

Bussar

Flera bussar åker i tät trafik till hållplatser nära oss.

Om du använder dig av UL.se resvägssöktjänst, rekommenderar vi att du lägger in Ljusbärargatan 2 Kvarngärdet som slutdestination. Detta kommer vara RFSL Uppsalas nya adress efter det att nybygget är klart.

Vilken busshållsplats är mest bekväm för dig beror på var du reser ifrån. Skolgatans, Portalgatans, och Väderkvarnsgatans busshållplatser är bra alternativ.

Skolgatans busshållplats besöks av bussarna 5, 8, 10, 100, 104, 111, 115, 804, 844, 848, m.fl. – sen går du under båda jänvägspåren och till vänster över gångbron över stora Råbyvägen. Det röda tegelhuset på andra sidan med Studjefrämjandet skylten är våra lokaler – huvudingång på andra sidan. Det är ungefär 300m att gå från busshållsplatsen, inga trappor. Längst ner hittar du en bild på gångvägen från busshållsplatsen Skolgatan, på Kungsgatans norra ände.

Portalgatans busshållsplats har turer från busslinje 1 och 2.

Väderkvarnsgatans busshållplats besöks av bussarna 2, 3, och 30.

 

Översiktskarta av gångväåg från busshållplatsenm Skolgatan till RFSL Uppsala på Portalgatan 2B, Uppsala